Lefújták gázspray-vel a sofőrt, majd másfél millió forint kézpénzt raboltak Emődön

Megosztás

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a két gyanúsítottnak, akik 2020. augusztus 27-én a hajnali órákban fegyverrel raboltak ki egy férfit Emődön.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak – arcukat eltakarva – mentek be az emődi telephelyre, ahol a sértett éppen egy hűtőkocsiban rakodási munkát végzett. Egyikük gázspray-t fújt a sértettre, majd bezárta a gépkocsi rakterébe. A sértett a raktér ajtaját kinyomva tudott kiszabadulni, azonban ezalatt a másik gyanúsított az épületbe bement, ahol mintegy másfélmillió forint készpénzt és egyéb személyes tárgyakat vett magához. A gyanúsítottak a sértett értékeivel elhagyták a telephelyet, miközben a náluk lévő kézi lőfegyvernek látszó tárgyat mindketten több alkalommal elsütötték a sértett irányába. A sértett telefonon értesítette a rendőrséget, a foganatosított intézkedések eredményeként a gyanúsítottakat elfogták és a bűncselekménnyel okozott kár megtérült. A sértett 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A gyanúsítottakkal szemben fegyveresen elkövetett rablás és személyi szabadság megsértése miatt indult büntetőeljárás. Bűnösségük megállapítása esetén akár 10 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, mely miatt megalapozottan feltehető, hogy a hatóságok elől megszöknének, elrejtőznének. A bíróság döntése szerint tartani kell attól is, hogy összebeszéléssel, vagy a tanúk megfélemlítésével a bizonyítási eljárást megnehezítenék, továbbá a büntetett előéletű gyanúsított újabb bűncselekményt követne el.

Mindezek alapján a bíróság 2020. szeptember 29-ig a férfiak letartóztatását rendelte el.

A végzés nem végleges, azzal szemben a védők és a gyanúsítottak fellebbeztek.

birosag.hu

Kapcsolódó cikkek